Myönnettävä se on..olen aivan hullaantunut lohikäärmeisiin. Ehkäpä tästä pitää viel lähtee kirjastoonki mehtästää niistä kertovii kirjoja. Piti kyllä kaivella tieto et mites me nyt lohikala ollaan liitetty tuollaiseen otukseen. Mutta wikipedia kertoo näin. 


Lohikäärmeen suomenkielinen nimi ei viitanne lohikalaan, vaan ilmeisesti palautuu muinaisruotsin sanaan floghdraki ("lentokäärme"). Sanan alkuosa on lainattu ja loppuosa käännetty. Toisen näkemyksen mukaan sana palautuu tulta tarkoittavaan muinaisskandinaaviseen sanaan logi. Kolmas mahdollinen etymologia on louhikäärme, joka viittaa lohikäärmeiden oletettuun asuinpaikkaan louhilla eli kallioisilla vuorilla.

 
Eli valinnanvaraa on. Kaikki ihan käypii minusta.

Niin pitänee esitellä uusi pisteltävä lohikäärmeeni. Teresa Wentzlerin ilmaismalli Stretch. Ei ole vasta kuin tulilieskat ja vähän päätä saanut aikaseks. Ei ole paras mahdollinen kangas Aida TW:n töihin (ne ihanat puolipistot) mutta halusin sen mustalla ja tuota nyt sattu olee vapaana. Tämä työ tulee kyllä kaksinkerroin isommaks kuin alkuperäinen. Yksi ruutu mallissa vastaa neljää kankaalla. Ja teen kolmella säikeellä kun neljä liikaa minusta. Ja kun oli yhdistelmii piti vaan valita jompikumpi väri hallitsevaksi.

647986.jpg

Ja kävin paikallisessa käsityöliikkees ostelemassa hardangerliinaan lisää lankaa ja samalla sain ostettuu pari dmc:tä jotka puuttu tulilohikäärmeestä. Tältä se nyt näyttää. Viel puuttuu metallilangat ja jälkipistot.

647987.jpg

Ja kun nyt ulkohommissa olen niin alkaa jo tosiaan toivoo jo itseni ja kasvien puolesta että sais sitä vettä alkaa tulla. Inhottava ihminen olen kun muut varmaan haluis lomailla kauniissa ilmoissa mutta ei tämäkää enää minusta ole hauskaa kun joka päivä töissä saanut  sellasen annoksen aurinkoo että päätä kivistänyt illalla vaik lätsä päässä. Ja ne kasvi parat. Iskee kaiken maailman tuholaiset kun niin kuivaa. Letkun varteenki jo joutunut. Ja se on mielestäni niin veden haaskausta kuin olla voi.